Tuesday, 17 January 2012

Cara buat private folder

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Kali ni aku nak buat tutorial plak..hehe..Tutor kali nie adalah cara nak buat private folder.. Mana la tahu korang nak simpan gambar pakwe/makwe korang dan xnak kasi orang tahu..Nie jalan penyelesaian nya..
korang copy code dibwah nie dan paste ke notepad..tak tahu notepad??pergi google sendiri..

@ECHO OFFtitle Folder Privateif EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCKif NOT EXIST Private goto MDENTER PASSWORD TO OPEN:CONFIRMecho -----------------------------------------------------------echo ==================Black GFx Team ==================echo -----------------------------------------------------------echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)echo Press (Y) for Yes and Press (N) for No.echo -----------------------------------------------------------set/p "cho=>"if %cho%==Y goto LOCKif %cho%==y goto LOCKif %cho%==n goto ENDif %cho%==N goto ENDecho Invalid choice.goto CONFIRM:LOCKren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"echo Folder lockedgoto End:UNLOCKecho -----------------------------------------------------------echo ==================Black GFx Team ==================echo -----------------------------------------------------------echo Enter password to unlock folderset/p "pass=>"if NOT %pass%== YOUR PASSWORD goto FAILattrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Privateecho Folder Unlocked successfullygoto End:FAILecho Invalid passwordgoto end:MDENTER PASSWORD TO OPENmd Privateecho Private created successfullygoto End:End

Then,korang nampak tak perkataan YOUR PASSWOD..korang tukar dengan password korang.
lepastu korang save as, guna extension .bat..contoh: locker.bat
Dah siap semua korang double click pada locker.bat..Ia akan keluar satu folder private..Apa-apa maklumat korang boleh masukkan ke dalam folder private..Untuk mengunci korang double click pada locker.bat dan korang taip 'y' untuk lock file provate itu..Dengan sekelip mata folder private tadi akan hilang.


Ha!!cara nak lock dah citer sekarang nak citer pasal unlock pulak.. nak unlock senang je..korang double click pada locker.bat dan masukkan password korang..Jeng-jeng, folder private tadi muncul semula..hehe..Korang juga boleh tukar icon untuk locker.bat..ikut kesukaan korang....selamat mencuba..

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Anda boleh tinggalkan komen di tempat yang telah disediakan..