Sunday, 5 February 2012

Cara untuk membuat CDROM kawan anda keluar secara automatik

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Malam nie aku nak buat korang gelak terbahak-bahak,haha. Trick ini untuk kenakan kawan korang yang tengah khusyuk depan PC..Bagi kawan korang tu menggelabah sikit.wakaka..Benda nie bukanlah virus dan tidak merosakkan pc kawan korang,ia hanyalah arahan yang berbentuk coding vbs sesetengah komputer.
Korang ikut step ini ye..

1.bukak notepad.
2.aku nak korang copy coding kat bawah ni dan paste ke notepad yagn korang bukak tadi.

doSet oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″ )Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection

if colCDROMs.Count >= 1 thenFor i = 0 to colCDROMs.Count – 1colCDROMs.Item(i).EjectNext ‘ cdromEnd Ifloop

3.pastu save kan notepad korang tadi guna extension vbs..contoh "cdrom.vbs'.
perhatian: jagan lupa tukarkan all files dekat save type.

4.dah siap!!korang boleh letakkan dalam pc kawan korang.Apabila kawan korang tu klik dengan automatik cdrom akan keluar walaupon ditutup berulang kali.

cara nak mematikan benda alah tersebut. Korang pergi ke task manager (CTRL+ALT+DEL).
lepastu pergi ke proses dan korang cari nama 'wscript.exe' right click dan tekan end process.
Nanti korang boleh la gelak sampai terguling..hehehe

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Anda boleh tinggalkan komen di tempat yang telah disediakan..