Sunday, 2 June 2013

[Info]Cara Menghilangkan Iklan Pada Website

Assalammualaikum dan salam sejahtera.Hari ini aku nak berkongsi sikit tricks menghilangkan iklan pada mana-mana website salah satunya adalah youtube.Kalau korang tengok gambar di bawah ini boleh ke korang baca artikel blog tersebut??Jawapannya tentulah tidak kan.. :p


Mari kita mulakan.Ini untuk pengguna chrome sahaja.. :p

1.Sila ke sini untuk download chrome punya extension--->> Adblock Plus

2.Bila dah bukak korang terus tekan install for chrome.Lepas itu akan ada popup,korang tekan ja add.

3.Extension chrome akan install secara automatik.

4.Korang mesti nak tahu extension tersebut dah install ke belom..Korang pilih customize pada chrome korang klik pada tool dan seterusnya extension.Dekat situ korang boleh enable/disable.

Sebenarnya Adblock Plus ini berfugsi pada lain-lain browser jugak.Korang cuma pilih browser mana yang korang guna.Kalau nak guna pada mozilla sila bukak laman web Adblock Plus pada browser mozilla nanti senang nak install.

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Anda boleh tinggalkan komen di tempat yang telah disediakan..