Saturday, 15 December 2012

Download video tanpa software

Assalammualaikum dan salam sejahtera..untuk entry kali ini KK nak berkongsi dengan korang cara download video tanpa menggunakan software.Bunyi pun dah macam best kan.Korang tak payah susah-susah nak muat turun downloader.Cuma dengan beberapa langkah korang boleh muat turun video korang dengan mudah.Jom kita tengok langkah-langkah nya.

1.Sekarang nie korang masuk ke Youtube.

2.Search video yang korang nak dulu.

3.Dah  dapat video yang korang nak muat turun?? langkah seterusnya korang kena edit sedikit link video tersebut.Contohnya:
http://www.youtube.com/watch?v=o2XcSS2t9_w
tambahkan "ss" selepas www.
http://www.ssyoutube.com/watch?v=o2XcSS2t9_w

4.Kemudian korang akan dibawa ke link seterusnya,seperti gambar di bawah. Sebelah kanan adalah format video.Korang tekan ja mana-mana format yang korang hendak dan ia akan auto download.
                                                                     klik gambar untuk zoom
 #selamat mencuba..terima kasih ^_^

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Anda boleh tinggalkan komen di tempat yang telah disediakan..