Saturday, 14 January 2012

Upgrade windows menggunakan keygen

Assammualaikum dan salam sejahtera..Aku nak share satu tips guna keygen..aku share cuma hendak memudahkan korang sahaja. nak beli cd windows mcm rugi je..duit tu korang boleh simpan dalam tabong gajah..hehe..lagi satu untuk pengguna notebook 1 Malaysia..ha?korang tanya kenapa??kan notebook tak ada slot DVD..hmm..kalau notebook buat cara macam ini makan masa sikit la..ia berdasarkan keljuan sesuatu komputer..ok.mari kita tengok cara-caranya..


Fungsi keygen ini adalah untuk upgrade windows dri:



Starter > Home Premium@Professional@Ultimate (Support 32-Bit@64-Bit)



Home Premium > Professional@Ultimate (Support 32-Bit@64-Bit)




Professional > Ultimate (Support 32-Bit@64-Bit)




Before Continue:


1.wat restore point.
2. plug in pc + battery (tkt blackout).blh corrupt klu tgh wt xde api
3. jgn bkak pe2 software msa tgh wt.

Tutorial:

1. Pergi kt start, taip keyword upgrade (Pastikan korang dah tau korang pakai version apa & nk upgrade ke version apa)


2.Pas 2 korang plh enter upgrade key (putuskan internet msa ni)



3.msukkan key ikt version yg korang nk upgrade (home premium@professional@ultimate).internet connection pstikan tlh disable@ttp utk mengelakkan key kna detect fake.


4.accept agreement.ps2 tngu smpai siap.slalo dr starter ke ultimate dlm 30 mnt tp bergantung pd specification pc jgk.


5.. lps siap computer akn restart.pas2 dia akn kuar gmbr mcm bwh ni (mcm update windows jgk) tp dia smpai dlm 32% je..


6.pas2 dia akn restart lg skali.br complete smpai 100%


7.lps 2 komptr akn shutdown.then on blk akn kuar mcm ni


8.lps da settle sume, utk genuinekn windows gna windows 7 loader.

Loader ni utk komputer yg belum di detect oleh microsoft je.. kire yg belum kene windows genuine advantages (WGA), atau dgn lebih specific, yg belum install update KB971033.. lepas gune loader ni, baru leh install update 2..

DOWNLOAD




p/s: kalau korang nak guna loader yang latest pon tak ada masalah. Yang ini aku cuma nk share.tq

Credits to :  AHMAD@89 FROM www.jiwang.org


Reactions: