Monday, 16 January 2012

Buat Tatto Menggunakan Photoshop

Assalammualaikum dan salam sejahtera..
Hari ini aku nak buat entry cara-cara buat tattoo menggunakan photoshop..Jom ikut aku.
Tengok gambar nie sebelum dan selepas..apa??tak cantik??siap la korang nanti..hehe..gurau je la.


1.Open korang punya photoshop,kalau xada software pergi la download..hehe..nie software utama       untuk buat design tahu..

2.Dah bukak korang punya photoshop,korang tekan file -->open. Pilih gambar mana korang nk letak tattoo..Tekan lagi sekali file -->open,kali nie pilih korang punya design tattoo..

3.Pada design korang itu,korang copy dan paste(drag) ke gamabar korang..mcm contoh kat bawah nie.

4. Pada blending mode korang pilih multiply.Ia akan jadi seperti gambar dibawah.
click pada gamabr untuk besarkan

5.Untuk adjust kedudukan design tersebut korang tekan Edit--> free transforn.

6. Untuk adjust kedudukan lebih cantik lagi korang righ click pada design korang tetapi mesti dalam keadaan free transform lagi tau..

7. Dah ok la 2..Sekarang korang punya tattoo siap...hehe


p/s: gamabr yang aku buat nie tak la cantik sangat pon..Nie untuk pembelajaran ja..hehe.. Nanti korang design lagi cun dari aku..ok..selamat mencuba..

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Anda boleh tinggalkan komen di tempat yang telah disediakan..